• Italiano (IT)
    • English (UK)
CASA AL GIANICOLO

CASA AL GIANICOLO

by NA3 – STUDIO DI ARCHITETTURA

 

The design of this residential space in Rome consist in the merger of three apartments on 4 different levels of altitude and two additional rooms - now a laundry - in the basement.The house is for a family with children and many interests in art as well as a lifestyle aimed to conviviality. The section study, performed before the floor-plan, was a vital phase to distribute the spaces on the different height levels imposed, in addition to the different functional requirements of the Client.

The apartment, in fact, is characterized by the layout on seven different levels: six levels imposed by the existing building, whilst the seventh (the large loft) was created in the design phase. Approximately one third of the large apartment (approx 250 square meters) was allocated to the day area, living room and kitchen, with direct access and overlooking the private garden; the custom-built loft (in wood and iron), crosses the two environments length-ways, and the railing of the loft is the extension of the full and empty sections of the living area. The design of the flooring, which has huge differentiated slats to scan the volumes, projects them to the ground, reinforcing the sense of overspill between one level and another.

The loft area is designed with a relaxation-reading area in the first section, it then turns into a "children's play area" (accessed from the bedroom) a kitchen, shielded by the large transparent tempered glass wall. The kitchen and the "children's play area" hence interact with each other, looking and being looked at. Both convivial and "game theatre" areas: the hob and the art of cooking on the one hand, the joy and inventive skills of a child on the other.

In the evening, just like the theatre, the curtain falls (a curtain used to obscure the glass). The transparent tempered glass is used once again on the master bedroom en-suite bathroom ceiling, this time arranged horizontally; they make the space more functional, providing natural lighting and also serving as a flat-diaphragm, almost invisible and intangible, which can be used to "reinvent" the area from time to time, creating a play of shadows projected onto the ceiling of the bedroom which looks like a starry sky. More on Youtube!

Italian Contribution to the project

The company has provided to design and the execution work.

  • NA3 – STUDIO DI ARCHITETTURA

    NA3 – STUDIO DI ARCHITETTURA

    Name:
    NA3 – STUDIO DI ARCHITETTURA
    Address:
    via del Pastore Faustolo 5 - 00181 Roma
    Contract:
    Hotels, Malls, Public Spaces, Residential, Resort, Spa, Sports Centres
    Industry:
    Design studies
    Business/product:
    Architects, Interior designer
    Web Site:
    www.na3.it
    Email:
    Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
     
SCROLL TO TOP